7 Kasım 2015 Cumartesi

Laz Böreği


Malzemeler
(büyükboy fırın tepsisi için)
  • 50 adet baklavalık yufka
  • 3 su bardağı süt 
  • 3 yemek kaşığı dolusu un 
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta 
  • 4 yemek kaşığı şeker 
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr tereyağı ( 1 yemek kaşığı dolusu kâfi )
Üzeri için : yarım su bardağı sıvıyağ+150 gr tereyağı
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Yapılışı : önce muhallebiyi hazırlayın.sütü unları ve şekeri tencereye alıp iyice unları ertin.ocağın altını yakın.kaynamaya başlayınca hemen kıvam alıyor zaten.5 dakika kısık ateşte fokurdasın.yağı ejleyip iyice yedirin.vanilyayıda koyup ocaktan alın.ılınmaya bırakın.yağlanmış fırın tepsisine yufkaları teker teker serin.kenarlardan tasarsa kesip tepsinin ortasına onlarıda koyun.25 yufka dan sonra muhallebiyi dökün her tarafına yayın.kalan diğer yufkaları da aynı şekilde serip 50 yufkayı bitirin.dikkatlice kare kare kesin.tereyağını eritip Sıvıyağıda ekleyip üzerine dökün.benim yağım köy yağı olduğu için üzerinde minik minik siyahllıklar oldu sizinkide insallah olmaz.180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Yaklasık 40 dakika kadar pişirin.Pişerken bir yandan serbeti hazırlayın.tatlı ılık şerbet ılık olacak .Şerbeti tatlının üzerine dökün.biraz dinlendikten sonra servis edin

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder