18 Kasım 2015 Çarşamba

Muzlu Karamelli Kek



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 çay b. süt
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 1 çorba k. kakao
  • 2 çorba k. damla çikolata

ÜZERİ İÇİN:
  • 1 pk. krema
  • 1 çay b. toz şeker
  • 3 muz

HAZIRLANIŞI: Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. İçine şekeri döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Rengi beyazlayıp iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sonrasında içine sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz. Biraz çırptıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı içine eliyoruz.

Yumuşak bir kek hazırlayacağımız için 4 çorba k. tepeleme un ilave ederek çırpıyoruz. Tart kalıbını margarinle yağlıyoruz. Üzerine fındığı döküyoruz, her tarafına gelecek şekilde fındığı yayıyoruz, fazlasını tekrar bir tabağa alıyoruz. Kalıbın içine hazırladığımız kek karışımını döküyoruz. Damla çikolatayı da karışımın üzerine serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.Üzeri için, çelik tavaya şekeri döküyoruz ve ocakta eritip karamelize ediyoruz. Sıvılığı elde edince kremasını döküyoruz ve kaynarken tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz, topaklanan şekeri tamamen eritiyoruz. Muzları soyup dilimliyoruz. Pişen keki servis tabağına ters çeviriyoruz ve üzerine muz dilimlerini diziyoruz. Karamel sosu da üzerine gezdirip servis ediyoruz.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder