7 Kasım 2015 Cumartesi

Haşhaşlı çörek



Malzemeler
  • 3 su bardağı süt ılık olacak
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kasığı tuz
  • 1,5 paket instant maya 
  • Aldığı kadar un 
  • İçine sürmek için 
  • 2 su bardağı haşhaş ezmesi 
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 cay bardağı ceviz 
Yapılışı : ılık süte Maya ve şeker eklenerek maya kabartılır sıvı yağ tuz eklenir un yavaş yavaş eklenerek hamur yoğurulur hamur yumuşak olacak sert bir hamur olmayacak bir saat mayalanması için bekletilir mayalanan hamur üç eşit bezeye bölünür her bir beze merdane ile çok fazla ince olmayacak şekilde açılır Haşhaş sıvıyağla beraber karıştırılarak kıvamı açılır açtığımız hamura Haşhaş ezmesini kaşıkla sürülür ceviz serpilir.hamur 3 parmak eninde uzun uzun kesilir. Kesilen her bir şerit rulo şeklinde sarılarak yağlı kağıt serili yuvarlak kalıb veya tepsiye dizilir.üzerine fırçayla sıvı yağ sürülerek 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir..Afıyet olsun

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder