29 Ocak 2016 Cuma

Manisa kebabı



Krep icin
  • 3 yumurta
  • 3 su bardagi süt
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi silme tuz
  • 2 bucuk su bardagi un (ben ince kreplik
İç malzemesi 
  • 500 gr küçük kuşbaşı et 
  • 1 büyük kuru soğan 
  • 3 adet yeşil biber 
  • 2 orta boy domates 
  • 1 su bardağı bezelye 
  • 1.5 çay kaşığı karabiber, 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Tuz
Beşamel sos icin
  •  1.5 su bardağı süt
  •  1 tepeli yemek kaşığı un
  •  1 yemek kaşığı tereyağı
  •  Tuz ve karabiber
Yapılışı
Öncelikle krep malzemelerini cirpip pisirin.Etleri kızgın tencereye alın. Sulanınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.Etler suyunu çekince tuz, soğan, biber ve domatesi bezelyeyi ekleyin.Suyunu çekmeye yakın baharatları atın.Suyunu çekince ocaktan alın.Kreplerden birini yuvarlak bir kasenin içine serin.Krepin orta kısmına 3 yemek kaşığı kadar iç harcından koyun. Krepin kenarlarını ortaya doğru toplayarak harcın üzerini kapatın.yaglanmis borcama dizin.

Beşamel sos için: tereyağını eritin. İçine unu koyup un kokusu gidene kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyip hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Koyu olursa biraz süt ekleyip kıvamını açabilirsiniz.Beşamel sostan, her bohçanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar döküp yayın.onun üzerine rendelenmis kasar peyniri dökün 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.afiyet olsun...

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder