29 Ekim 2015 Perşembe

Fincan Tatlısı

 
Malzemeler 1 litre süt ( 5 su bardağı ) 2,5 türk kahvesi fincanı un 2,5 türk kahvesi fincanı şeker 1 yemek kasığı tereyağı 1 paket vanilya Yeterince hindistan cevizi
  Yapılışı : sütü şekeri ve unu ocağın altını yakmadan tencereye alıp çırpıyoruz unu iyice sütte eritip ocağın altını yakıyoruz kaynayana kadar karıştırıp pişiriyoruz.altını kısıp yağı ekliyoruz .beş dakika piştikten sonra acaktan alıyoruz.
vanilyayı ekleyip çırpıyoruz,mikserle falan değil.nprmal tel çırpıcı yla.12 adet türk kahvesi fincanını ıslatıyoruz.muhallebiyi fincanlara bölüştürüyoruz.( Fincanları ıslatmazsanız muhallebi fincandan cıkmaz )daha sonra tatlılarımızı dolapta 2 saat bekletiyoruz. Fincanları hafifçe sallayarak tatlıları cıkarıypruz. Bolca hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.istediğimiz şekilde süsleyip servis ediyoruz

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder