2 Kasım 2015 Pazartesi

DOĞUM GÜNÜ PASTASI





Malzemeler
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
1,5 Su bardağına yakın un


Ara Kreması İçin

400 gr süt kreması (200 ml x 2 kutu )
600 gr bitter kuvertur çikolata


Üzeri İçin

4 adet muz
1 paket Dr.Oetker Bitter Çikolata Parçacıkları
1 su bardağı antep fıstığı


Pandispanyamızı ıslatmak için

1 yemek kaşığı Nescafe
1 Su bardağı süt
1 tatlı kaiığı şeker






Pandispanyamızı yapmaya başlıyalım önce dilerseniz ben genelde bir gün önceden yapıyorum pandispanyamı ama eşimin doğumgünü için dışarıya çıkmayı planladığımızdan dolayıpastamı önceden hazırlamamıştım ama eşimin İzmit'e gitmesi ve dönüşümün geç olacağını bildirmesi üzerine bu defa saat 5 gibi yapmaya başladım ve 3 saat gibi bir zamanda görmüş olduğunuz pastayı hazırladım sonuçun güzelliğine ben bile şaşırdım çünkü pandispanyamı sıcakken patlara ayırdım ve her an bir fire veririm diye çok korktum açıkçası ama nihayetinde böyle bir sonuç le karşılaşmadım şükürler olsun…
















Yapılışı : Yumurta aklarımızı ve sarılarımızı ayırıp yumurta akını bir fiske tuz yarımıyla kar haline getirmek üzere mikser yardımıyla çırpıyoruz ve son aşamaya gelmek üzereyken şekerin yarısını milave edip biraz daha çırpalım ve kenara alalım …

Hemen ardından yumurta sarılarımız şekerimizin kalan yarısıyla çırpalım ve ayrı bir kapta elediğimiz un ,kabartma tozu ve vanilyamızı ilave edelim karıştırmaya başlamadan evvel 3 yemek kaşığı sıcak suyumuzu da ilave edelim ve karıştıralım hemen ardından kar kıvamına getirdiğimiz yumurta aklarımızı da karışımımıza ilave edelim ve kabaran yumurta akımızı söndürmemeye dikkat ederek spatula yardımıyla aşağıdan yukarı doğru katlayarak karıştıralım …

Kelepçeli kalıbımızın yada çember kalıbımızı altını yağlı kağıt ile saralım ve pandispanya malzememizi içersine dökelim …Önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda 35-40 dakika arası pişirelim ve bıçak yada kürdan yardımıyla içersinin piştiğini test edelim ve fırın telimizin üzerinde soğumaya bırakalım

Pandispanyamız fırında pişerken biz kremamızı kaynama noktasına gelmeden ısıtalım ve parçalara ayırdığımız kuvertur çikolatayı içersine alıp güzelce karıştıralım ve soğumaya bırakalım işte pastamız için gereken her şey hazır …

Soğuyan ve 3 pata ayırdığım pandispanyamın ıslatmak için 1 su bardağı sütü ,şeker ve nescafe ile karıştıralım ardından çikolatalı ganajımızdan istediğimiz miktarda sürerek üzerini muz,antep sıstığı ve bitter çikolata parçacıklarıyla süsleyelim…İkinci katımız içinde aynı ilemi uygulayalım ve son katımız içinde pandispanyamızın 3.patını yerleştirdikten sonra pastamızın heryerini çikolatalı ganajla kaplayalım ve buzdolabında bekletelim

Bu esnada bizde pastamızı süslemek için gerekli hazırlıklarımıza devam edebiliriz…


Şeker hamuruyla oynamak ve bir şeyle yapmak çok zevkli tabi bu işi para için yapan arkadaşlara saygı durmak lazım gerçekten emek ve zaman isteyen bir durum ama nihayetinde çok zevkli ben ablacığıma prenses taçlı bir pasta hazırlamıştım …Sevgili kocacığımda benim yakışıklı prensim olduğuna göre onun içinde bir taç yapıp pastamı şeker hamuruyla kapladıktan sonra süsledim…

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder