27 Ocak 2017 Cuma

KÖPÜŞ KURABİYE


KÖPÜŞ KURABİYE

Malzemeler
•250 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
•1 su bardağı pudra şekeri
•1 adet yumurta
•1 paket vanilya
•Aldığı kadar un tahminen 3,5-4 su bardağı kadar
•2 yemek kaşığı kakao
•Damla çikolata 

Yapılışı
Yoğurma kabına tereyağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Unu azar, azar ekleyin ve hamur kulak memesi yumuşaklığına gelmeden iki eşit parçaya ayırın, beyaz hamura tekrar un ilave ederek kıvamını ayarlayın. Ayırdığınız diğer yarısına da kakao katıp yoğurun. (eğer kakaolu hamur çok yumuşak oldu ise un ekleyebilirsiniz)beyaz hamuru merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açın ve kalp şeklindeki aparatla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kakaolu hamuru da aynı şekilde açıp kalp şeklindeki aparatla kesin ve kakaolu kalplerin ortasından keserek ikiye ayırın.(Bu köpüşlerin kulakları olacak) kulaklarını beyaz kalplerin sivri kısımlarına yerleştirin.(yapışmasından emin olmazsanız yumurta beyazı sürebilirsiniz) damla çikolata ile gözleri ve burnunu yapın. 175°c ısıtılmış fırında 15 dk pişirin Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder