27 Ocak 2017 Cuma

BEYTİ SARMA

BEYTİ SARMA 
Malzemeler
2 yufka
yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 kuru soğan küçük
1 yemek kaşığı  yoğurt
3,4 yemek kaşığı su
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
Sos
1 yemek kaşığı tereyağ.
domates biber salcası
 nane karabiber
1 cay bardağı su
Yapılışı
Kıymanın içine tüm malzemeleri koyup iyice yoğuruyoruz 1 yufkayı yayın üzerine sıvı yağ sürün bır ucundan biraz ortaya doğru katlayın  D şeklinde olacak kıymanın yarısını  yufkanın katladığınız tarafına rulo şeklinde yayın ve yufkayı sarın 2 ci yufkada aynı işlemi uygulayın 3 cm kalınlığında dilimleyin ister tepsiye dizin isterse cubuklara  dizin üzerine  biraz sıvı yağ sürüp 180 derecede kızarana kadar pişirin piştikten sonra üzerine  sosu ilave edin


Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder