2 Aralık 2015 Çarşamba

Peynirli Krep Böreği


Malzemeler (4-6 kişilik): · 2 yemek kaşığı eritilmişTeremyağ · 3 adet yumurta · 1 su bardağı süt · 1 silme tatlı kaşığı tuz · 1 su bardağı un
İç malzemesi: · 200 gr peynir çeşidi · 8-10 dal maydanoz (ince ince doğranmış) · 150 gr kaşar peyniri (ince ince doğranmış)
Üzeri için: · 1,5 yemek kaşığıTeremyağ 



Hazırlanışı:

Krep hamurunu hazırlamak için bir tava içerisinde Teremyağ’ı eritip ayrı bir kaba alıyoruz. Sonra Teremyağ’ın içerisine yumurta, süt ve tuzu ekliyoruz. Daha sonra unu eleyerek ilave ediyoruz. Akışkan bir hamur olmasına dikkat ediyoruz. (Krep hamurunun yapışacağını düşünüyorsanız tavanızı birazcık yağlayın.) İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp pişiriyoruz. Hazırladığımız ilk krebi tepsiye yayıyoruz. Üzerine hazırladığımız iç malzemesinden serpiştiriyoruz. Krep ve iç malzemesi sıra ile üst üste gelecek şekilde diziyoruz. En üste sadece kaşar peynirini serpiyoruz. Üzeri için Teremyağ’ı parça parça kesip yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kaşar peynirleri eriyip hafifçe kızarana kadar pişiriyor ve sıcak servis yapıyoruz.
Püf noktası:

Krep hamurunu çırptıktan sonra 20 dakika bekletirseniz krepleriniz çok daha yumuşak olacaktır.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder