22 Ocak 2016 Cuma

Karanfilli Mandalina Kartopları

Karanfilli Mandalina Kartopları

Karanfilli Mandalina Kartopları Diyabetli kişilerinde tatlı olarak rahatça tüketebileceği bir tatlı tarifi türüdür.

PORSİYON 24 kişilik (kişi başına birer kartopu)

HAZIRLANIŞI 1 saat

DONMA SÜRESİ 1 saat

Malzemeler ;


1 paket hazır kek unu (480 g) lorta boy portakal rendesi yarım tatlı kaşığı toz karanfil

1 paket (250 g) az yağlı krem peynir

2 paket (180 g) portakallı yağsız, şekersiz yoğurt

4 veya 5 tane soyulup ince kıyılmış mandalina Hindistan cevizi yarım tatlı kaşığı kakao

Yapılışı;

Paketin üstündeki tarife göre kek unu hazırlayın. Karanfil tozunu ve portakal rendelerini ekleyin.

Karışımı hazır kek unu kutusunda belirtilen ölçüdeki kalıba döküp pişirin. Keki tel ızgaraya alıp soğutun. Boş fırın tepsilerine yağlı kağıt serin.

Geniş bir kabın içinde krem peyniri pürüzsüz hale gelene kadar elektrikli çırpıcıyla karıştırın. Bir kutu yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin, içine kıyılmış mandalinaları ekleyin. Pişirdiğiniz keki elinizle ufalayıp bu karışıma katın. Hepsini iyice çırpın. Karışımı kaşıkla yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üstüne 24 küme halinde yerleştirin. Her kümeyi 3 yemek kaşığı ölçüsünde oluşturabilirsiniz. Kümeleri birer top şeklinde yuvarlayın, (karışım yapışkan haldedir)*. Topların iyice sertleşmesi için 1 saat kadar buzlukta dondurun.**

Topların her birine çatal veya tahta çubuk batırın ve teker teker Hindistan cevizine bulayın. Bir bıçak yardımıyla çatalları çıkarıp Hindistan cevizsiz kalan bölümlerinden tepsiye oturtun. Kartoplarının üstüne kakao serpin, ikram etmeden önce en az 1 saat olmak üzere buzdolabında bekletmelisiniz.

Kartoplarını sunarken yayvan bir tabağa yerleştirip dilerseniz

Mutfaktaki ipucu: Yapışkan bir karışım olduğu için ellerinizi ıslatmak şekil vermenizi kolaylaştırır.Ön hazırlıklar: Dilerseniz 1. ve 2. önerileri gerçekleştirdikten sonra topları dondurmak yerine buzdolabı poşetine koyup servis etmeden önce buzdolabında 3 gün, buzlukta ise 1 ay kadar bekletebilirsiniz. Dondurulmuş kartoplarını 3. ve 4. önerilere geçmeden yarım saat kadar önce dolaptan çıkartmanız gerekir.





alıntıdır. (http://www.bayanlar.com/karanfilli-mandalina-kartoplari/)

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder