7 Kasım 2015 Cumartesi

Perde Pilavı




MALZEMELER
Pilavı için :
  • 2 su bardağı pirinç , 
  • 1 yemek kaşığı kuşüzümü, 
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 
  • 1 orta boy kurusoğan,
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 400 gr kuzu kuşbaşı veya tavuk kuşbaşı ( kalça etinden mümkünse) 
  • Hamuru için : 
  • 1 yumurta , 
  • 2 yemek kaşığı yoğurt, 
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve aldığı kadar un...
  • Pilavın Yapılışı : Soğanı minik küpler doğrayın ve sıvıyağ ile biraz yumuşayınca dolmalık fıstığı ve kuşüzümünü ekliyoruz. Fıstıklar kavrulunca pirinci ve tereyağını da ilave ediyoruz. Yarım Çay kaşığı kadar tarçın, karabiber ve tuz ekliyoruz. Suyunu salıp demlenmesini sağlıyoruz. Tavuk eti veya kuzu etini de ayrı bir tavada suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz..
  •  Hamurun hazırlanışı : yumurta, sıvıyağ ve yoğurtu bir kaba alıyoruz. 2 Çay kaşığı tuz ilave edip Yavaşça ununu ekliyoruz. Oklava veya merdane yardımı ile hamurumuzu açarken tereyağı ile yağlayıp bademleri dizdiğimiz kabımızı buzdolabında bekletiyoruz. Hamuru düzgünce kaseye yerleştiriyoruz. Ilıyan tavuk eti ve pilavı karıştırıp hamurun içine dolduruyoruz. Ve hamuru üst kısımda toplayarak kapatıyoruz... Arzu ederseniz tavuk etini pilav ile birlikte pişirebilirsiniz. Kızarıncaya kadar 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Yeterince kızarmadığını görürseniz tekrar fırına verebilirsiniz... Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder