7 Kasım 2015 Cumartesi

PATLICAN KEBABI




MALZEMELER :
  • 4 adet orta boy patlıcan

  • 1 adet domates

  • 2-3 adet yeşil biber

  • sosu için ;

  • 2 adet domates (robottan geçirin)

  • 1 adet soğan, 2 diş sarımsak (robottan geçirin)

  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 2 yemek kaşığı biber salçası (domates salçasıda kullanabilirsiniz)

  • 2 su bardağı sıcak su.

köftesi için ;

  • 200 gr kıyma

  • 1 yumurta

  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 adet orta boy soğan

  • 2 diş sarımsak

  • tuz,karabiber,kimyon,nane,maydanoz ,pul biber (zevkiniz göre istenen miktarda)

  • 2-3 dilim ekmek içi
YAPILIŞI
tüm malzemeleri yoğurup ufak yassı köfteler yapın.
patlıcanları alacalı soyun. şekildeki gibi aralıklı olarak dikkatlice kesin. tamamen kopmasın ! görsel olarak patlıcanların sapları üzerinde kalsın. hazırladığınız küçük köfteleri kestiğiniz patlıcanların arasına sıralayın. dilimlediğiniz domates ve biberleri de aralarına dizin. üzerlerine herhangi birşey koymadan direk fırına verin. 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. köfteler ve patlıcanların rengi dönene kadar pişsin. patlıcanlar pişene kadar ayrı bir tencerede sosunuzu hazırlayın.robottan geçirdiğiniz soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun. daha sonra robottan çekilmiş domatesleri koyun. salçayı ekleyin. en son üstüne sıcak suyu koyup, tuz ve karabiber ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. daha sonra fırında pişen patlıcanların üzerine sosu gezirin. patlıcanları yeniden fırına verin. 15 dakika kadar daha pişirin. üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis edebilirsiniz.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder