Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 3 adet yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
Ganajı için malzemeler:
- 400 gram bitter çikolata
- 400 ml krema
Arası için malzemeler:
- 100 gram dondurulmuş vişne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz fıstık
- 2 yemek kaşığı şeker
Süsleme için:
File şam fıstık
Yapılışı
Kara Orman Pastası yapıı için önce kekimizi hazırlayacağız.
Keki için karıştırma kabına yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra un, kabarma tozu, vanilya ve kakao
elenerek karışıma ilave edip bir spatula ile tek yönde karıştırıyoruz. Ardından Kek karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye
dökülerek 175 dereceye ayarlanmış fırında 12 dakika pişirilir. Kek tepsiden soğuması için çıkartılır. Bu arada pastamızın
kremasını hazırlıyoruz.
Pasta kreması için un, nişasta, şeker, 3 yumurtanın sarısı, süt ve krema ocakta kıvama gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
Kıvama gelince vanilyası eklenerek karıştırılır ve soğuması için bekletilir. ganajı için krema ısıtılır. Kaynamadan bitter çikolata eklenir ve altı söndürülerek çikolata eriyene kadar karıştırılır. Ganaj sürülecek kıvama gelene kadar soğuması için o da bekletilir.
Daha sonra Soğuyan kekten su bardağıyla ya da o büyüklükte bir kalıpla yuvarlaklar çıkartılır. Dondurulmuş vişne bir tencereye alınarak üzerine şeker katılır ve kaynatılır.
Başka bir kapta nişasta yarım çay bardağı kadar suyla inceltilir ve oda ısıtılır. Her ikisi de kaynama noktasında birleştirilerek karıştırılır. Ganaj akışkan olmayan kıvama gelince mikserle çırpılır ve bir sıkma torbasına konur.
Yuvarlak keklerin yarısına kremadan konur. Üzerine vişne sosundan birer kaşık koyulur.
Kalan diğer kekler üzerine kapatılır.
Kremadan sadece kenarlarına ince bir tabaka sürülür ve bu kısımlar file fıstığa batırılır.
Ganaj üzerine istenilen şekilde sıkılır. Kara orman pastalarını buz dolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun... 
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder