14 Kasım 2015 Cumartesi

Kırma Tavuk Kebabı




Malzemeler

  1. 1 bütün tavuk (8 parçaya ayrılmış ) yada kemiksiz tavuk but 
  2. 100 gr tereyağ
  3. 2 adet soğan
  4. 1 yemek kaşığı ezilmiş arnavut biberi
  5. 1 çay kaşığı kimyon
  6. 1 çay kaşığı karabiber
  7. 1 tatlı kaşığı tuz
  8. 1/2 demet maydanoz
  9. 2 su bardağı su

Tavukların Terbiyesi İçin
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Öncelikle tavuk parçalarımızı bol suyla güzelce yıkayıp süzgeçte bekletelim … Parçalara
Tereyağımızı derin bir tencerede erittiten sonra terbiye işlemi yaptığımız tavuklarımızı güzelce yıkayıp süzgeçte bekletip suyunu süzdükten sonra tavuklarımız kurulayıp kızdırmış olduğumuz tereyağımızın içersinde renkleri değişene kadar maşamız yardımıyla önlü arkalı çevirerek kızartalım…
Kızartmış olduğumuz tavukların içersine tuz,karabiber ,kimyon ve parçalara ayırdığımız arnavut biberi ve küp yada ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızla birlikte bir iki kez tenceremizde çevirelim tüm baharatımızın eşit şekilde yayılmasını sağladıktan sonra 2 bardak suyumuzu da ilave edip ocağımızın altını kısarak 25-30 dakika arası pişirmeye bırakıyoruz …
Üzerine ince kıydığımız maydanoz ilavesiyle sıcak servis ediyoruz…
ayrılmış tavuklarımızın terbiyesi için bir tane soğanı rendeleyip ve tuzla birlikte güzelce ovalım ve üzerini strech filmle kaplayıp 15 dakika kadar buzdolabında bekletelim…

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder