14 Kasım 2015 Cumartesi

Yalancı ekmek Kadayıfı




Malzemeler
  • 3 yumurta (yumurtalar küçükse 4 olacak )
  • Yarım su bardağı irmik 
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Şerbeti için 2 su bardağı seker
  • 2,5 su bardağı su 
  • Çeyrek limon suyu 
İçine ve üzerine 200 gr kaymak .150 gr içine 50 gr üzerine kullanıcaz.yörsan kaymak kullanabilirsiniz)
Yapılışı : şerbeti için su ve şekeri kaynatıp Kaynadıktan sonra beş dakika 5 dakika daha pişirip limonun ısıtıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım Yumurta ve şekeri iyice çırpalım 2 3 yemek kaşığı sıcak su ekleyip tamamen kabarmasını sağlayalım daha sonra irmik un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çok fazla söndürmeden karıştırıp yağlı kağıt serili yuvarlak hamuru döküyoruz 165 derecelik fırında kürdan testi yaparak kontrol ediyoruz fırını kapattıktan sonra Kapağı açık 5 dakika daha bekletin fırından alıyoruz ters çevirip bir ip yardımıyla sattığımızı ikiye bölüyoruz her bir parçayı parçayı servis tabağına alıp tabağına alıp üzerine kaşıkla şerbetinin yarısını gezdiriyoruz Kaymaktan sürüp Diğer tatlımızın yarısını da üzerine kapatıp Tekrar üzerine döküyoruz en son üzerine tatlımızı Hindistan cevizi ve fıstıkla istediğimiz gibi süslüyoruz

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder