Malzemeler:
- 5 iri patates
- 03 havuç
- 10 dal dereotu
- 1 dal maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Bir küçük kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mayonez tuz, toz kırmızıbiber, karabiber
Patatesleri kabuklarıyla haşlayın,haşladıktan sonra soyun ve ezin.Havuçları çiği halde soyun ve rendenin iri gözüyle rendeleyin.2 yemek kaşığı zeytinyağında hafif yumuşayana dek havucu soteleyin.Havuçları yükseğe yakın ateşte soteleyin böylece sulanmaz,sulu kalmaması tercihimizdir.Yeşillikleri yıkayın süzün ve incecik kıyın.Ilımış havuç,ıezilmiş patates ve yeşillikleri,baharatları,tuz ve limon suyunu karıştırın.(Ekstra yağ eklemedim çünkü havuçları zeytinyağıyla sotelemiştik)Katı kıvamlı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Parmağınızla ortasında çukur oluşturun.bu işlemleri ara sıra elinizi ıslayarak yaparsanız daha rahat şekil verirsiniz.Yoğurt ezilmiş sarımsak ve tuzu çırpın.Patateslerin ortasına çay kaşığı ile doldurun.İstediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder