4 Kasım 2015 Çarşamba

Patlıcanlı Pilavlı Kubbe




Malzemeler :* 4 adet ince uzun patlıcan
ETİ icin:* Yarım kilo soteliyoruz.patatesle et *1 adet soğan * 2 adet domates * 1 yemek kaşığı tereyağı * Tuz, karabiber
Pilavı için : 2 su bardağı pirinç  1 avuç Şehriye 100 gram kadar tereyağı * Tuz
Yapılışı : Pirinci yıkayıp sıcak suda beklemeye birakiyoruz. Eti tencereye koyup suyunu cektiriyoruz.Sogani yemeklik dograyip ekliyoruz.Yagi ilave edip eti Soğanları beraber kavuruyoruz. Domatesleri rendeliyoruz.yemege ekleyip domates kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Tuz , karabiber ve suyunu ayarlayip etler yumusayana kadar pişiriyoruz Patlıcanlari soyup biy una ince dilimliyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.Acisi çıkınca yıkayıp kurulayip sıvıyağda kizartiyoruz.Cukur bir kaba kenarlari hafif dışarda kalacak şekilde boyuna diziyoruz.Bu arada pilavı yapiyoruz.Sehriyeyi yagladigimiz beraber tencereye alip kavuruyoruz. Biraz da sıvı yağ ekliyoruz ki tereyağ yanmasın.2,5 şu bardağı su koyuyoruz.kaynayinca suzdugumuz pirinci koyuyoruz. (Ben Salma pilav yapiyorum) Tuzunu ilave edip kapagini kapatiyoruz. Şu kaynadiginda altını kisiyoruz.Suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Pisince kapağı açıp havlu kagitla örtüyoruz kapagini kapatıp dinlenmeye aliyoruz. Dinlenen pilavı Patlıcanlari n içine koyup hafifçe bastirarak duzeltiyoruz.Patlicanlarin sarkan kisimlarini pilavı üzerine kapatiyoruz ve servis tabagina ters ceviriyoruz. Ortasina pişen etleri koyuyoruz.
Afiyet olsun

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder