Malzemeler;
- 1 adet yumurta
- 3 adet patates
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
- 1 çay bardağı un
- tuz,karabiber
- kırmızı pul biber
- 1 su bardağı galaeta unu
- kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı;
Patatesleri soyup buharda bol tuz ile haşlayın.soğutup rendelemenizi öneririm.rendelenmiş patateslerin içine, tuz, karabiber, kırmızı biber, un, yumurta ve kaşar peynirini koyup karıştırın.Karışımı biraz soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletebilirsiniz.dinlenmiş karışımdan parça parça elinizi ıslatarak alın toplar yapın ve geniş bir kaba koyduğunuz galeta ununa bulayın.buladığınız topları kızgın yağda çok az kızartıp kağıt havlu üzerine alın.ketçap gibi soslarla servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder