20 Ekim 2015 Salı

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tarifi

4-6 Kişilik Yayla Çorbasının hazırlama süresi 15dakika pişirme süresi ise 20dakikadır.


Yayla Çorbası için Kullanılacak Malzemeler

1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)

7 su bardağı su

1 su bardağı yoğurt

1 yumurta

Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Nane

 Yayla Çorbanın Yapılışı

Bİr tencerenin içine Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler konulur. Pirinçler pişinceye kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılarak karıştırılır.

Pirinçler yumuşadığı zaman yoğurtlu karışım çorbaya ilave edilir. Çorba Kaynayana kadar karıştırılır. Çorbayı sürekli karıştırmazsanız yoğurt kesilir. Çorba Kaynayınca Ocağın ateşi kısılarak 10-15 dakika daha kaynatılır. 

Bir tavada tereyağı erittikten sonra içine naneyi ekleyin. Nane kavrulduktan sonra dilerseniz sosu çorbaya ilave edin yada kaselerde çorbanın üzerine ekleyin.
Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder