Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
Yayla Çorbası
Yayla Çorbası Tarifi
4-6 Kişilik Yayla Çorbasının hazırlama süresi 15dakika pişirme süresi ise 20dakikadır.
Yayla Çorbası için Kullanılacak Malzemeler
1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
7 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Yayla Çorbanın Yapılışı
Bİr tencerenin içine Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler konulur. Pirinçler pişinceye kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılarak karıştırılır.
Pirinçler yumuşadığı zaman yoğurtlu karışım çorbaya ilave edilir. Çorba Kaynayana kadar karıştırılır. Çorbayı sürekli karıştırmazsanız yoğurt kesilir. Çorba Kaynayınca Ocağın ateşi kısılarak 10-15 dakika daha kaynatılır.
Bir tavada tereyağı erittikten sonra içine naneyi ekleyin. Nane kavrulduktan sonra dilerseniz sosu çorbaya ilave edin yada kaselerde çorbanın üzerine ekleyin.
Afiyet olsun.
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/yayla-corbas.html
HTML:
Yayla Çorbası
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/yayla-corbas.html]Yayla Çorbası [/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder