20 Ekim 2015 Salı

İçli Köfte

İçli Köfte Tarifi


8-10 Kişilik İçli Köftenin hazırlama süresi 45 dakika pişirme süresi ise 10 dakikadır.

İçli Köfte İçin Kullanılacak Malzemeler

Hamuru İçin:

2 su bardağı çiğköftelik bulgur

1 su bardağı irmik

1 yemek kaşığı salça

250 gr yağsız kıyma

1 yumurta

1 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Un

İçi için:

250 gr yağsız kıyma

3-4 adet büyük boy soğan

1 su bardağı doğranmış ceviz

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1/2 çay kaşığı karabiber

Tereyağı veya sıvı yağ

Kızartmak İçin:

Sıvı yağ

İçli Köftenin Yapılışı

İçli köftenin iç harcını hazırlayalım. İlk önce tavaya sıvı yağ koyuyoruz ve kıymayı ekliyoruz. Kıymayı kavurduktan sonra daha öncede küp küp doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. 

Kıyma ile soğanları biraz daha kavurduktan sonra baharatları ve cevizi ilave ediyoruz. İç harcımız hazır artık.

Sıra geldi İçli Köftenin hamurunu hazırlamaya. Kıyma, bulgur, irmik, salça ve baharatları koyup su ilave ederek yoğuruyoruz. İyice kıvam aldıktan sonra 1 yumurtayı da ekleyip yediriyoruz. 

Bir avuç kadar un ekleyerek kıvamı sağlıyoruz. Hamur iyice yoğrulduktan sonra açıp içlerine harcı koyup kapatıyoruz. Büyüklük, uzunluk, incelik, kalınlık sizin isteğinize kalmış.

Bol ve kızgın yağda içli köftelerimizi kızartıyoruz.
Afiyet olsun. 

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder