Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
İçli Köfte
İçli Köfte Tarifi
8-10 Kişilik İçli Köftenin hazırlama süresi 45 dakika pişirme süresi ise 10 dakikadır.
İçli Köfte İçin Kullanılacak Malzemeler
Hamuru İçin:
2 su bardağı çiğköftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı salça
250 gr yağsız kıyma
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İçi için:
250 gr yağsız kıyma
3-4 adet büyük boy soğan
1 su bardağı doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tereyağı veya sıvı yağ
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
İçli Köftenin Yapılışı
İçli köftenin iç harcını hazırlayalım. İlk önce tavaya sıvı yağ koyuyoruz ve kıymayı ekliyoruz. Kıymayı kavurduktan sonra daha öncede küp küp doğradığımız soğanları ilave ediyoruz.
Kıyma ile soğanları biraz daha kavurduktan sonra baharatları ve cevizi ilave ediyoruz. İç harcımız hazır artık.
Sıra geldi İçli Köftenin hamurunu hazırlamaya. Kıyma, bulgur, irmik, salça ve baharatları koyup su ilave ederek yoğuruyoruz. İyice kıvam aldıktan sonra 1 yumurtayı da ekleyip yediriyoruz.
Bir avuç kadar un ekleyerek kıvamı sağlıyoruz. Hamur iyice yoğrulduktan sonra açıp içlerine harcı koyup kapatıyoruz. Büyüklük, uzunluk, incelik, kalınlık sizin isteğinize kalmış.
Bol ve kızgın yağda içli köftelerimizi kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/icli-kofte.html
HTML:
İçli Köfte
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/icli-kofte.html]İçli Köfte[/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder