20 Ekim 2015 Salı

İmam Sarığı

İmam Sarığı Tatlısı

İmam Sarığı Tatlısı Tarifinin Malzemeleri

4 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 çorba kaşığı kakao

3 çorba kaşığı su

Krema için

3 su bardağı süt

1,5 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

Yarım su bardağı toz şeker

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya

Üzerine:

100gr. bitter çikolata


Kenarlarına:

Hindistancevizi


İmam Sarığı Tatlısı Tarifinin Yapılışı

İlk önce yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. 

Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu fırın tepsisine koyduğumuz yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz. Fırını önceden ısıtıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu 170 dereceli fırında pişiriyoruz.

 Kekimiz soğuduktan sonra su bardağı yardımıyla (bardağı ıslatın) kekleri kesiyoruz. 

Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.

Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz.

 Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz.

Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder