Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
İmam Sarığı
İmam Sarığı Tatlısı
8-10 Kişilik İmam Sarığı Tatlısının hazırlama süresi 20 dakika pişirme süresi ise 15 dakikadır.
İmam Sarığı Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı su
Krema için
3 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzerine:
100gr. bitter çikolata
Kenarlarına:
Hindistancevizi
İmam Sarığı Tatlısı Tarifinin Yapılışı
İlk önce yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu fırın tepsisine koyduğumuz yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz. Fırını önceden ısıtıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek hamurunu 170 dereceli fırında pişiriyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra su bardağı yardımıyla (bardağı ıslatın) kekleri kesiyoruz.
Kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişiriyoruz.
Kestiğimiz kekin birini alıyoruz bir kaşık krema koyup üzerine kestiğimiz kekleri kapatıyoruz ve kenarlarına krema sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
Diğer bütün kekleri bu şekilde yaptıktan sonra benmari şeklinde erittiğimiz çikolatadan üzerine birer kaşık koyup kenarlarına taşırmadan yayıyoruz.
Afiyet olsun.
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/imam-sarg.html
HTML:
İmam Sarığı
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/imam-sarg.html]İmam Sarığı [/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder