20 Ekim 2015 Salı

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası

4- 6 kişilik Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası hazırlama süresi yaklaşık 15 dakika pişirme süresi ise 30 dakikadır.


Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası için kullanılacak Malzemeler

500gr kemiksiz tavuk eti

4-5 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

2-3 tane ezilmiş sarımsak

Yarım fincan sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 yumurtanın sarısı

Tuz, karabiber


Servis yapılırken istenirse üzeri için:
Pul biber

Sirke veya limon suyu

Ezilmiş sarımsak

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbanın Hazırlanışı


Tavuk parçalara ayrılarak suda haşlıyoruz. . Tavuk iyice piştikten sonra küçük parçacıklara ayırıyoruz. Tekrar tencereye koyduğumuz tavuk parçalarının üzerine  limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ ekliyoruz.  5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Ayrı bir kâsede un, süt ve yumurta sarısı karıştırılır. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır. 

Çorbadan bir kepçe alınır. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya eklenir, Bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır 5 dakika daha kısık ateşte pişer.

Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir. Afiyet olsun.

4- 6 kişilik Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası hazırlama süresi yaklaşık 15 dakika pişirme süresi ise 30 dakikadır.

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbası için kullanılacak Malzemeler

500gr kemiksiz tavuk eti

4-5 su bardağı su

1 yemek kaşığı limon suyu

2-3 tane ezilmiş sarımsak

Yarım fincan sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı süt

1 yumurtanın sarısı

Tuz, karabiber


Servis yapılırken istenirse üzeri için:
Pul biber

Sirke veya limon suyu

Ezilmiş sarımsak

Tavuklu Yalancı İşkembe Çorbanın Hazırlanışı


Tavuk parçalara ayrılarak suda haşlıyoruz. . Tavuk iyice piştikten sonra küçük parçacıklara ayırıyoruz. Tekrar tencereye koyduğumuz tavuk parçalarının üzerine  limon suyu, sarımsak ve sıvı yağ ekliyoruz.  5-10 dakika daha kısık ateşte kaynatılır. Ayrı bir kâsede un, süt ve yumurta sarısı karıştırılır. Pütürler gidene kadar tel çırpıcı ile çırpılır. 

Çorbadan bir kepçe alınır. Süt karışımına eklenir ve yavaş yavaş çorbaya eklenir, Bu aşamada sütün kesilmemesi için çorba sürekli karıştırılır. Tuz, karabiber ve suyu ayarlanır 5 dakika daha kısık ateşte pişer.

Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber konur ve ikram edilir. Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder