Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası Tarifi
6-8 Kişilik Ezogelin Çorbasının hazırlama süresi yaklaşık 5 dakika pişirme süresi 10 dakikadır.
Ezogelin Çorbası Kullanılan Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litreye yakın sıcak su
Ezogelin Çorbasının Hazırlanışı
Düdüklü tencerenin içine tereyağı koyup erittikten sonra rendelenmiş olan soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tere yağında kavuruyoruz.
Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızıbiberi ve salçayı ekliyoruz. Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ekleyerek karıştırıyoruz.
Kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltıyoruz. Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir. AFİYET OLSUN...
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/ezogelin-corbas.html
HTML:
Ezogelin Çorbası
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/ezogelin-corbas.html]Ezogelin Çorbası [/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder