Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
22 Ekim 2015 Perşembe
Saksı Kebabı
Malzemeler
*3 adet orta boy bostan patlıcanı
*250 gr. kuşbaşı et
*3 adet orta boy domates
*3 adet yeşil biber
*1 iri boy kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*3 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Karabiber
*Tuz
Patlıcanları kızartmak için:
Zeytinyağı
Sos için:
2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyın ve saplarını ortadan ikiye kesin. 3 patlıcandan 6 tane saksı çıkacak. Patlıcanlarının ortasını tatlı kaşığıyla patlıcanalr etli kalacak şekilde oyun.Patlıcanları tuzlayarak 30 dakika bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Bir taraftan da biber ve soğanı yemeklik doğrayarak az yağda kavurun. Üzerine kuşbaşı etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Küp şeklinde
doğradığınız domatesleri de ilave ederek 15 dakika pişirin.Son olarak maydonuzu, tuzu ve baharatı da atarak ocağın altını kapatın.
Kızarttığınız patlıcanların içini hazırladığınız harçla doldurun. 2 su bardağında erittiğiniz 1 tatlı kaşığı salçayı patlıcanların aralarına dökün.
Patlıcanların üzerine
domates dilimleri koyarak tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatarak 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/saks-kebab.html
HTML:
Saksı Kebabı
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/saks-kebab.html]Saksı Kebabı [/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder