22 Ekim 2015 Perşembe

Saksı Kebabı


Malzemeler                                                                                  

*3 adet orta boy bostan patlıcanı
*250 gr. kuşbaşı et
*3 adet orta boy domates
*3 adet yeşil biber
*1 iri boy kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*3 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Karabiber
*Tuz

Patlıcanları kızartmak için: Zeytinyağı

Sos için: 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyın ve saplarını ortadan ikiye kesin. 3 patlıcandan 6 tane saksı çıkacak. Patlıcanlarının ortasını tatlı kaşığıyla patlıcanalr etli kalacak şekilde oyun.Patlıcanları tuzlayarak 30 dakika bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

Bir taraftan da biber ve soğanı yemeklik doğrayarak az yağda kavurun. Üzerine kuşbaşı etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişirin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ilave ederek 15 dakika pişirin.Son olarak maydonuzu, tuzu ve baharatı da atarak ocağın altını kapatın.

Kızarttığınız patlıcanların içini hazırladığınız harçla doldurun. 2 su bardağında erittiğiniz 1 tatlı kaşığı salçayı patlıcanların aralarına dökün.

Patlıcanların üzerine domates dilimleri koyarak tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatarak 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder