Düğün Çorbası Tarifi için Malzemeler:
- 3 çorba kaşığı yoğurt,
- 200 gram Kuzu Gerdan,
- yarım Limon Suyu,
- 3 çorba kaşığı un,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 adet yumurta,
- kırmızı biber,
- et suyu,
- Tuz.
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır
Gerdan etlerini düdüklü tencerede haşlayalım ve etleri kemiklerinden ayıklayalım.
Ayrı bir tencerenin içerisine et suyunu ve etleri koyup kaynatmak için ocağa koyalım.
Başka bir kapta unu, yumurtayı, yoğurdu ve limon suyunu karıştıralım ve iyice çırparak terbiye hazırlayalım.
Hazırladığımız terbiyenin üzerine soğuk su ekleyelim.
Terbiyeyi, tenceredeki et suyunun üzerine, yavaş yavaş alıştırarak ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Düğün çorbası pişince, servis kasesine çorbayı koyalım.
Tavada tereyağını ve kırmızı biberi yakalım.
Yağı kasedeki düğün çorbasının üzerine gezdirip servis yapalım.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder