22 Ekim 2015 Perşembe

Perde Pilavı

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:

Perde Pilavı Perdesi İçin Malzemeler:

1 adet yumurta,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
Yarım çay bardağı yoğurt,
1 tatlı kaşığı tuz,
Yeteri kadar un.
Perde Pilavının Pilavı İçin:
2 su bardağı pirinç,
2 su bardağı sıcak tavuk suyu,
Yarım çay bardağı sıvı yağı 
150 gr kabuğu soyulmuş badem,
3 yemek kaşığı kuş üzümü,
1 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü,
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı karabiber,
1 silme çay kaşığı tarçın.

Perde Pilavının Yapılışı:

Bademlerin üzerine su ekleyip kabuklarının soyulmasını bekleyelim.

Pirince soğuk su ekleyerek pirinci ıslayalım.

Tencereye sıvı yağı ve yıkanmış pirinçleri ekleyerek birkaç dakika kavuralım.

Karışıma karabiberi, tarçını ve tuzu ekleyip karıştıralım.

Sonra sıcak tavuk suyunu ilave edip karışımı kısık ateşte pişirelim.

Daha sonra pişmiş olan karışıma kuş üzümünü, tavuk etini ve bademlerin bir kısmını (3/4 ekleyip karıştıralım.

Perde pilavının Hamuru için; bir kaba yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu, ve tuzu ekleyerek iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.

Düzgün bir zemini unlayarak hamuru yarım cm kalınlığında açalım.

Kelepçeli kalıbı yağlayıp kalan bademleri kalıba dizelim.

Açtığımız hamuru bademlerin şeklini bozmadan kalıba yerleştirelim.

Hamurun üzerine pilavı dökelim ve elimizle bastırarak yerleştirelim.

Hamurun dışarıda kalan kenarlarını pilavın üzerine düzgün bir şekilde kapatalım.

Son olarak önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 40 dakika kadar kızarana kadar pişirelim.

Piştikten sonra ters çevirerek kalıptan çıkaralım.

Pilavımızı sıcak bir şekilde servis yapalım.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder