22 Ekim 2015 Perşembe

Kumpir

Kumpir Yapımı İçin Malzemeler:

Büyük boy patates,
Sosis veya salam (doğranmış),
Mısır (haşlanmış veya konserve),
Bezelye (haşlanmış veya konserve),
Kornişon turşusu (doğranmış),
Kaşar peyniri (rendelenmiş),
Tereyağı,
Mayonez,
Ketçap (isteğe bağlı).

Kumpir Nasıl Yapılır:

Kumpir yapmaya patatesleri fırında pişirerek başlayalım. Bunun için fırınımızı 250 dereceye ayarlayıp ısınması için açalım.

Patatesleri yıkayıp, kurulayalım ve her birini ayrı ayrı alüminyum folyo ile saralım.

Fırın ısındığı zaman patatesleri fırının en üst rafında ızgara üzerinde pişirelim.

Patateslere kürdan batırarak yumuşama durumuna göre pişip pişmediğini kontrol edelim.

Patatesler fırında pişerken kullanacağımız malzemeler hazır değilse onları hazırlayalım.

Patatesler pişince patatesleri fırından alıp alimünyum folyoları çıkaralım ve bıçakla patatesin ortasını açalım.

Sıcak patatesin içerisine önce biraz tereyağı koyalım.

Çatalla birlikte, patatesin kabuklarını zedelemeden patatesin içini ezip püre haline getirelim.

Daha sonra kumpir yiyecek olan kişilerin zevkine göre malzemeleri içine koymaya başlayalım.

Dilerseniz kumpirin üzerine ketçap ve mayonez ilave edip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder