27 Ekim 2015 Salı

Patlıcan Musakka


Malzemeler

  • 1 kilo patlıcan
  • 3 baş kurusoğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tane domates
  • 5 adet sivri çarliston
  • 700 gr kuzu kuşbaşı
  • Organik karabiber
  • Organik pulbiber
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı


Soğanı tencereye at yağda güzelce kavur.Baharatları tuzu içine at pişir kenara al.Patlıcanları parmak kalınlığında dilimle bunları tuzlu suya bırak acılığı çıksın.Yarım saat kadar.Patlıcanın suyunu süz ve patlıcanların suyunu sık bir kenara koy ve sıvıyağda tavada kızart.Tepsiye diz ve yapmış olduğun harmanı üzerine yay daha sonra üzerine domatesleri dilimle peşine biberleri uzunlamasına kes.180 derecede fırına at pişip soğuduktan sonra servis yap.Bu yemek 6 kişiliktir.
Afiyet olsun
Not:Bu yemek 6 kişiliktir.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder