Malzemeler
- YARIM KİLO KÖFTELİK KIYMA
- 1SUBARDAĞI KÖFTELİK BULGUR
- 1 YUMURTA
- 1BAŞSOĞAN
- 1YEMEK KAŞIĞI UN
- 1KAŞIK SALÇA
- ARZUYA GÖRE KIMIZI TOZ BİBER,
- TUZ
- 2KAŞIK ZEYTİNYAĞ
- 2DİŞ SARIMSAK
- 3KAŞIK YOĞURT
- ÇUKUR BİR KASEYE SIRAYLA KIYMA ,RENDELENMİŞ SOĞAN,BULGUR,YUMURTA,BİBER VE TUZ İLAVE EDİLEREK İYİCE YOĞRULUR.
- SONRA NOHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE UNLANMIŞ TEPSİYE YUVARLANIR.
- TENCEREYE 2KAŞIK ZEYTİNYAĞ ÜZERİNE SALÇA KAVRULUR TUZ BİBER EKLENEREK ARZUYA GÖRE SUYU EKLENEREK KAYNATILIR KAYNAYAN SUYA KÖFTELER EKLENEREK BULGURLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRILİR.
- SERVİS YAPILIR YİNE ARZUYA GÖREÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜLEREK YENİR .
- HERKESE AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder