22 Ekim 2015 Perşembe

Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek İçin Malzemeler:

220 gr şeker (1 su bardağı şeker+1,5 yemek kaşığı şeker),
1 paket vanilya (10 gr),
175 gr oda sıcaklığında tereyağ (1 su bardağından 2 parmak eksik),
5 adet yumurta,
Minicik tuz,
1 kutu krema (250 ml),
2 paket sütlü çikolata,
1 paket de kakao (25 gr),
1 portakal kabuğu rendesi,
1 adet orta boy havuç ince rendelenmiş),
1 su bardağı kavrulmuş kalem badem,
250 gr un (1 su bardağı+1 su bardağından 2 parmak eksik),
100 gr nişasta (1 su bardağından 2 parmak eksik),
1 paket kabartma tozu.

Çikolatalı Kek Yapılışı:

Bir kabın içine tereyağını, toz şekeri, vanilyayı ve tuzu alarak çırpalım.

Malzemenin Üzerine tek tek yumurtaları kırıp çırpalım.

Daha sonra kremayı ve benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.

Üzerine bademleri, portakal kabuğu rendesini ve havuçları ekleyerek çırpalım.

Son olarak nişastayı, unu, kabartma tozunu ve kakaoyu kabın içine katarak çırpalım.

Hazırladığımız kek hamurunu yağladığımız kek kalıbına dökelim.

Önceden ısıtılmış 175° fırında  yaklaşık 45 dakika pişirelim.

Ilıyan keki servis tabağına alıp servis yapabiliriz. 

Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder