26 Ekim 2015 Pazartesi

Hasanpaşa Köfte

    Malzemeler
  • 500 gr yağsız kıyma ( tercihen antrikot 'dan çekilme )
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon ,tuz ve karabiber
       Püre İçin
  • 4 adet haşlanmış orta boy patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
        Sosu İçin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Nane , kekik, karabiber , pul biber, tuz
       Üzeri İçin
  • 1su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



Yapılışı: Öncelikle kıymamızı cam kasemizin içersine alalım, soğanımızı rendeleyelim , galeta unu, ince kıydığımız maydanoz ,yumurta ve baharatlarımızı da ilave edip özdeşleşene kadar iyice yoğuralım…Yoğurma işlemini tamamladıtan sonra elimize arzu ettiğimiz büyülükte parçalar alıp elimizde yuvarlayalım ve parmağımız yardımıyla ortasını çanak şeklinde olacak gibi şekil verelim …

Fırın tepsimize dizelim ve 180 C de ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika kadar pişirelim…



Bu sırada püremiz için patateslerimizi haşlayalım ve kabuklarını soyup ezmek için aparatımızla yada çatal yardımıyla püre kıvamına getirelim tenceremizin içersine 1 su bardağı süt , tereyağ , karabiber , tuz ilave ederek ocakta biraz çevirelim ve altını kapatalım, dilerseniz blenderdan da geçirebilirsiniz…

Bir kase içersinde salça sıvıyağ ve baharatlarımızı güzelce karıştırarak sosumuzu hazırlayalım…Fırındaki köftelerimizi çıkartalım…





Köftelerimizi içersine hazırlamış olduğumuz püremizden kaşık yardımıyla koyalım ve üzerine salçalı sosumuzdan birer yemek kaşığı dökelim , kalan sosu da tepsimizin altına dökelim …







Hasanpaşa köftemizin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim…



180 C ısıtılmış fırınımızda kaşar peyniri kızarıp eriyene kadar fırında tutalım ve sıcak servis yapalım…

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder