- 1 paket Süperfresh Milföy Hamuru
İç Harcı İçin
- 500 gr Ezine beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- Yumurta akı (Sarısını Üzeri için kullanıcaz )
Üzeri İçin
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış olan milföy hamurlarımızı büyük kalp kalıp yardımıyla keserek kalp şekli çıkaralım…Kalıpla kesmiş olduğumuz kalplerimizin altı için olan kısmını çatal yardımıyla birkaç yerinden delikler açalım ki kabarmasını engelleyelim…
Bu arada beyaz peynirimizi çatalımız yardımıyla ezerek yıkayıp ayıklamış ve ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ve yumurta akının yarısını koyalım ve güzelce karıştıralım…Yumurta akının yarısını dememin sebebi diğer yarısını da milföylerimizi birbirinin üzerine yapışması ve pişerken açılıp peynirlerimizi akmasını engellemesini sağlamak için kullanacağız…
Bu arada yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsimize kalplerimizin altı için olan kalplerimizi yerleştirip delikler açtıktan sonra fırça yardımıyla yumurta üzerlerine yumurta akı sürelim ve iç harcımızdan bolca koyarak üzeri için kesmiş olduğumuz kalpleri yerleştirelim ve kenarlarından elimle bastırarak birbirine yapışmalarını sağlayalım …
Afiyetler Olsun Hepinize...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder