26 Ekim 2015 Pazartesi

Elmalı Tart


         Malzemeler


Tart İçin
  • 250 gr tereyağ yada margarin
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 2,5 ila 3 su bardağı )
İç Malzemesi

  • 4 adet elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi


Yapılışı: Tart hamurumuz için gerekli malzemeleri unumuz hariç karıştırma kabımızın içersinde güzelce yoğuralım ve unu azar azar ilave edelim…Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurduktan sonra hamurumuzdan bir miktar ayıralım elma büyüklüğü kadar diyelim…Ayırmış olduğumuz patçayı strech filme sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim…Bu esnada iç harcımızı hazırlayalım…


Elmalarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim ve tenceremize alalım ardından şekerimiz ilave edelim ve kısık ateşte pişrimeye başlıyalım …Tarçın ve cevizimizi de ekledikten sonra ocağımızın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım…


Tart kalıplarımızı güzelce yağladıktan sonra üzerine un döküp her tarafına yayıp unun fazlalığını alalım tartımızın yapışmasını önlemek için…Ben küçük kalıp kullanmak istedim ama tart kalıbımızada aynı işlemi uygularsak tıpkı kek kalıbımıza yaptığımız gibi garantiye almış oluruz dilerseniz un yerine yağladıktan sonra şeker de dökebilirsiniz her iki yöntem de gayet iyi sonuç veriyor…


Emel biz bunları zaten biliyoruz diyenleri duyar gibi oluyorum ama hiç bilmeyen sevgili blogcanlarımız için ufak bir hatırlatma yapmak istedim…


Tart hamurumuzu kalıplara yerleştirdikten sonra hamurumuza çatalla delikler açalım ki kabarmasını engelleyelim..Üzerine iç malzememizden istediğiniz miktarda elmalı harcımızdan koyarak buzdolabına ayırmış olduğumuz parçadan rendeleyerek 180 C de fırınımızda pişirelim…Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz…




Afiyetler Olsun...







Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder