20 Ekim 2015 Salı

Havuç Çorbası

Havuç Çorbası Tarifi

2-4 kişilik havuç çorbasının hazırlama süresi 5 dakika  pişirme süresi yaklaşık 40 dakikadır.        


  Havuç Çorbası Malzemesi

1 adet büyük havuç
1 adet soğan
2 yada 3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet acı kırmızı biber ya da tatlı biber
1 çay bardak süt
Tuz
Karabiber
Zerdeçal

                     Havuç Çorbası Hazırlanışı
İlk başta tencereye yağı koyun ve üzerine sebzeleri koyup çok az kavurduktan sonra 2 ya da 3 su bardak su koyup pişiriyoruz.

 İyice haşlanmış sebzelerimizi püreye benzer şekle getirin ve üzerine süt ile ilave yapın baharatlarını da ekleyip bir taşım daha kaynatıp sıcak servis edin.  

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder