20 Ekim 2015 Salı

Fincan Kek


Fincan Kek Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1,5 çay bardağı toz şeker,
  • 2 çay bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı.
Fincanları Yağlamak İçin:
  • Sıvı yağı.

Fincan Kek Tarifi

Bir kabın içine tüm malzemeleri koyalım ve blender ile çırpalım.
Fincanları yağlayalım ve hazırladığımız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde dökelim.
Tencereye fincanlarımızı dizelim ve fincanların yarısına gelecek şekilde tencereye ılık su ilave edelim.
Tencerenin ağzı açık olarak, suyun kaynamasını bekleyelim.
Tenceredeki su kaynadıktan sonra, temiz bir bezle üzerini örtelim ve tencerenin kapağını sıkıca kapatalım.
Orta ateşte 20 dakika pişirelim ve daha sonra ocağı kapatalım.
Tencerenin kapağını açmadan 15 dakika daha bekleyelim.
Daha sonra keklerimizi fincanlardan çıkaralım. Fincan keklerimiz servise hazır.
Bu ölçülerde büyük boy çay fincanlarından 7 adet kek çıkıyor. Fincanlar küçük olursa sayı daha fazla olur.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder