25 Şubat 2016 Perşembe

Sultan Kebabı



Malzemeler
  • 450-500 gr arası kuzu küçük kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 2adet soğan
  • 3adet sivribiber
  • 1su bardağına yakın bezelye 
  • 2-3 domates
  • 1adet büyük kırmızı biber
  • 2adet patates 
  • Yeteri kadar doğranmış maydanoz 
  • Tuz,karabiber,pulbiber ve kekik (arzu ettiğiniz miktarda ilave edilir)
  • 2 adet yufka (iç malzemenin alacağı kadar yufka sayısı artabilir veya kişi sayısına göre yapılabilir)
  • 1yumurta
  • Sıvıyağ
Yapılışı
Tenceremize bir miktar sıvıyağ alıyoruz ve hafif kızınca minik doğranmış etlerimizi ilave ediyoruz.Suyunu salıp çektikten sonra kavrulma aşamasında yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavrulma işlemini beraber sürdürüyoruz.
Doğranmış kırmızı ve sivribiberleri ekliyoruz,doğranmış domates ilavesi yapıp tuz ve pulbiber ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.Bu arada patatesler soyulup küp küp doğranır ve kızartılır.
Etimiz pişmişse bezelyeyi de ekleyip karabiber ve kekiği ilave edip bir kaç dak bu şekildede pişiriyoruz. (Bezelye Çiğ olursa domates ekleme aşamasında ilave edilmeli)
Ocaktan aldığımız et harcımıza kızarmış patates ve doğranmış maydanozu ekleyip harmanlıyoruz.
Yufkalarımızı tezgâha serip dörde bölüyoruz.Dört büyük üçgen parçamız oluyor.
Çukur bir çorba kâsesinin içine bir parça yufkamızı alıyoruz kenarlarda sarkan uçları hafif içe doğru bırakıyoruz ve bolca iç malzemeden doldurup kenarda hafif bıraktığımız yufkayla üzerini kapatıyoruz hafif bastırıp tepsiye ters çeviriyoruz.
Tüm yufkalara bu işlemi yaptıktan sonra çırpılmış yumurta sarısına biraz sıvıyağ karıştırıp bu karışımı yufkalarımızın her yerine sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece Fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun..

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder