12 Şubat 2016 Cuma

Patates Çanağı




Malzemeler
  • 6 tane orta boy patates
  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 tane domates
Yapılışı
Kıymayı tencereye alıp kavuruyoruz.suyu çekilince soğanları ekleyip tekrar kavuruyoruz .pisen harcın içine birçay kaşığı kadar salça katıyoruz.tuz ve karabiberini ekleyip ocağı kapatıyoruz. Patatesleri soyuyoruz .en kısmından ortalarından ikiye kesiyoruz.içlerini biraz çay kaşığıyla oyuyoruz .oyduğumuz patatesleri üzerini geçecek kadar yağda kızartıyoruz.kızaran patatesleri fırın kabına altlarını bıçakla düzelterek koyuyoruz. dik durmaları için .kıyma ile dolduruyoruz.domatesleri sarımsakla biraz soteleyip üzerlerine yerleştiriyoruz.kalan domatesleri tepsiye döküp 10 15 dakika kadar fırınlıyoruz.üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerekte servis edebilirsiniz.afiyet olsun....

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder