27 Ocak 2016 Çarşamba

Pankek



Malzemeler
2 yumurta
3 corba kaşığı şeker
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı dolusu un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
yumurta ve şekeri iyice çırpın . daha sonra diğer malzemeleri ekleyip cırpmaya devam edin.hamurun pürüzsüz olması için cırpmak önemli.yapışmaz bir tavaya servis kaşığıyla hamurdan dökün.bütün pankeklerin aynı boy olması için kaşığa her defasında aynı miktar hamur kuyun.önlü arkalı orta hareketli ateşte pişirin.dilerseniz üzwrlerine pudra şekeri serpin dilerseniz içlerine çikolata sürüp veya bal döküp servis edin

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder