Malzemeler:
- 250 gr tereyağı,
- 2 adet yumurta sarısı,
- 3 su bardağı un,
- 1 su bardağı pudra şekeri,
- Böğürtlen marmelatı.
Yapılışı
Bir kabın içerisine tereyağını, pudra şekerini, yumurta sarılarını ve unu ilave edip yoğuralım.
Kıvama gelen hamuru merdane ile açalım.
Açarken hamurun 1 parmak (1 santim) kalınlığında olmasına dikkat edelim.
Açtığınız hamurdan yuvarlak parçalar keselim.
Hazırladığınız kurabiyelerin yarısının, ortasına daha ufak bir kalıpla bir delik açalım.
Kurabiyeleri tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Pişen kurabiyelerin düz (deliksiz) olanlarını ayıralım.
Ortası delik olanlara ise pudra şekeri serpelim.
Düz kurabiyelerin ortasına istediğiniz türden bir kaşık marmelat koyalım.
Ortası delik olan kurabiyeleri, marmelat sürdüğünüz kurabiyelerin üstüne kapatalım.
Marmelatlı kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Bir kabın içerisine tereyağını, pudra şekerini, yumurta sarılarını ve unu ilave edip yoğuralım.
Kıvama gelen hamuru merdane ile açalım.
Açarken hamurun 1 parmak (1 santim) kalınlığında olmasına dikkat edelim.
Açtığınız hamurdan yuvarlak parçalar keselim.
Hazırladığınız kurabiyelerin yarısının, ortasına daha ufak bir kalıpla bir delik açalım.
Kurabiyeleri tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180° fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Pişen kurabiyelerin düz (deliksiz) olanlarını ayıralım.
Ortası delik olanlara ise pudra şekeri serpelim.
Düz kurabiyelerin ortasına istediğiniz türden bir kaşık marmelat koyalım.
Ortası delik olan kurabiyeleri, marmelat sürdüğünüz kurabiyelerin üstüne kapatalım.
Marmelatlı kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder