1 Aralık 2015 Salı

ETLİ EKMEK



Malzemeler
  • 1 kg un250 gr Mümkünse iki defa çektirilmiş az yağlı kıyma( normalde dövülmüş et ile yapılır)1 adet kuru soğan1 adet domatesyarım bağ maydanoz1 yumurtaKimyonTuzKarabiberPul biberÜzerine sürmek için sıvı yağ yada tereyağı
YAPILIŞI:
 Derin bir kabın içine unumuzu koyuyoruz, tuz ve su ile katı bir hamur yoğuruyoruz. Üzerine nemli bir bez örtüp bir süre dinlendiriyoruz.İç malzememizi hazırlamak için kıymayı bir kaba koyup ve üzerine soğan ve domatesi rendeliyoruz. Maydanozu ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz. 1 adet yumurta kimyon tuz karabiber ve pulbiberi de ekleyerek karıştırıyoruz. Malzemeler güzelce karışmalı ve kıyma sulu bir kıvamda olmalı kıyma suyunu çektikçe de su ilave etmeliyiz.Bir süre dinlendirdiğimiz hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Ne üzerinde pişireceksek tava yada sacımız büyüklüğünde hafif unlanmış tezgahta oklava ile açıyoruz.Açtığımız yufkanın yarısına kıymalı harçdan macun gibi sürüyoruz ve diğer boş kısmını D harfi gibi üzerine kapatıyoruz.Sacımıza yada tavamıza koyup yüksek ateşde sacımızı önce ısıtıyoruz sonra orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Ekmeğimizi arkalı önlü pişiriyoruz. Her tarafını eşit derecede pişirmeye özen gösteriyoruz. Yağlama işini dilerseniz tava sac üzerinde ekmek pişerken yapabilirsiniz yada ekmek piştikten ve ocaktan aldıktan sonra servis ederken yağlayabilirsiniz. Biriktirmeden sıcak sıcak servis yapıyoruz.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder