24 Kasım 2015 Salı

Muhallebili çıtırkadayıf



Malzemeler
  • 350 gr kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı +2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 cay bardağı şeker 
  • 1 cay bardağı ceviz 🍒Muhallebisi için
  • 5 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı un
  • 1 cay bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 

  • Yapılışı :önce kadayıfı elinizle bir kapta iyice ezin. yağı bir tavada eritip kadayıfı ekleyip kavurmaya başlayın. Hafif pembeleştikten sonra şekeri ve cevizi ekleyip iyice kavurun.rengini acık severseniz az. Kavurun ben cok fazla esmer sevmediğim için biraz az kavurdum.muhallebisi için sütü unu şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin.yağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alın.5 dakika miksrle çırpın sürekli karıştırarak ılıtın.yuvarlak kalıbı servis tabağına yerleştirin kadayıfın yarısını döküp yayın.daha sonra ılınan muhallebiyi dökün tekrar kalan kadayıfı dökün eşit miktarda her tarafına yayın.bir gece dolapta bekletip servis edin.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder