18 Kasım 2015 Çarşamba

Trileçe Tatlısı




Malzemeler;
  • - 1.5 su bardağı şeker
  • - 4 adet yumurta
  • - 1 su bardağı un
  • - 1 paket kabartma tozu
  • - 1 paket vanilya


Sosu için; - 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
-1 paket krema ( 200 ml.) Üzeri için; tercihe göre meyveli soslar ya da karamel

Hazırlanışı;
Yumurtalarını sarısı ve akını ayırıp, yumurtanın akını bir tutam tuz ile beyaz köpük oluşana kadar çırpın.Daha sonra şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin, karışımın içine yumurtanın sarısını da tek tek ilave edip karıştırmaya devam edin.Sırası ile un , vanilya ve kabartma tozunu karışımın içine ilave ederek karıştırın.
Fırın tepsinizi yağlayın ve un serpin, hazırladığınız karışımı dökün.180° fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Pandispanya kekini fırından çıkarıp ters çevirin ve hafif soğuduğunda çatal yardımı ile açabildiğiniz kadar sık delikler açın, soğumaya bırakın.
Kremasını hazırlarken, üç bardak süt içersine 1 bardak şeker ve kremayı da ilave edip karıştırın.(pişirmiyoruz) Tepsideki pandispanya üzerine kepçe yardımı ile dökün ve sosun iyice çekmesini bekleyin. En az 2 saat dolapta bekletin.

Daha sonra üzerine tercihe göre karamel ya da meyveli soslar döküp servis edin. (Ben frambuazlı sos kullandım)

Karameli evde hazırlamak için; 3 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket (200 ml.) kremaya ihtiyacınız var. Şekeri kavurup yağ ve krema ile karamel haline getirene kadar karıştırmanız gerekiyor .
Afiyet olsun :)

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder