24 Kasım 2015 Salı

Sultan Sarmasi



Malzemeler
  • 1 litre süt
  •  1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi un
  • 4 yemek kasigi kakao
  • 1 tatli kasigi tereyagi veya margarin
  • 1 tane vanilya
  • 1 paket krem santi
  • 1 su barsagi süt(krem santi icin)
  • Hindistan cevizi
Yapılışı
süt, seker, un,kakao tencereye alin ve muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
Pistikten sonra biraz ilinsin ve tereyagi ve vanilyayi ekleyip mikserle 5 dk kadar cirpin
Firin tepsisine veya kare buyuk borcama bolca hindistan cevizi serpin uzerine muhallebiyi dokun ve duzeltin.1 veya 2 saat buzdolabinda dinlendirin daha sonra 1 su bardagi sutle bir paket kremsantiyi cirpin buzdolabindaki muhallebinin uzerine ince sekilde yayin ve tekrar buzdolabina kaldirin yine 1 2 saat zaman varsa daha fazla dinlendirin sonra istediginiz buyuklukte dikdorgen dilimler yapip rulo seklinde sarin.afıyet olsun

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder