Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagi un
- 4 yemek kasigi kakao
- 1 tatli kasigi tereyagi veya margarin
- 1 tane vanilya
- 1 paket krem santi
- 1 su barsagi süt(krem santi icin)
- Hindistan cevizi
süt, seker, un,kakao tencereye alin ve muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
Pistikten sonra biraz ilinsin ve tereyagi ve vanilyayi ekleyip mikserle 5 dk kadar cirpin
Firin tepsisine veya kare buyuk borcama bolca hindistan cevizi serpin uzerine muhallebiyi dokun ve duzeltin.1 veya 2 saat buzdolabinda dinlendirin daha sonra 1 su bardagi sutle bir paket kremsantiyi cirpin buzdolabindaki muhallebinin uzerine ince sekilde yayin ve tekrar buzdolabina kaldirin yine 1 2 saat zaman varsa daha fazla dinlendirin sonra istediginiz buyuklukte dikdorgen dilimler yapip rulo seklinde sarin.afıyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder