18 Kasım 2015 Çarşamba

Soslu Tavuk Göğsü



Malzemeler
  • 500 gr tavuk gögsü
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 1 yemek kasigi salca
  • Tuz,karabiber,kirmizi pul biber ve kekik
  • Tavuklari bulamak icin un
  • Kizartmak icin sivi yag
Yapılışı
Tavuk göğüslerini uzun uzun parmak genişliğinde kesin sosu icin bütün malzemeyi bir kabin icinde karistirin ve tavuk göğüslerini icine koyup karistirin üzerine kapatip 1 veya 2 saat dinlendirin buzdolabinda(zamaniniz varsa) sonra dinlenen tavuklar una bulanip az siviyagda arkali önlü kizartin cok yag koymayin bittikce 1 kasik kadar ekleyin cok yag icinde kizartmayin ici yumusak disi citir oluyor.
Bide boyle yapiyorum hanimlar tavuk göğüslerini tuzladiktan sonra önce una sonra yumurta ve galete ununa bulayip az yagda kizartin cok güzel oluyo, afıyet olsun .

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder