11 Kasım 2015 Çarşamba

PROFİTEROL



Malzemeler
Şu hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 100 gram tereyağ
  •  3 yumurta

İç krema için

  •  500 ml süt
  •  1 yemek kaşığı nişasta
  •  1,5 yemek kaşığı un
  •  5 yemek kaşığı şeker
  •  isteğe göre yarım çubuk vanilya veya 1-2 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım paket krema

Sosu için

  •  1,5 su bardağı süt
  •  1/4 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı şeker
  •  2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 200 gram sütlü yada %54lük bitter çikolata (%70lik kullanırsanız 150 gram)

Yapılışı
Hamuru yaparken su ve yağı kaynatıp unu ekleyin, hızlıca karıştırarak pişirin. Un kokusu iyice çıkıp kıvam alınca ocaktan alın. Ilınınca yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Yumurtanızın boyutu önemli, doğru kıvam için tek tek ekleyip kontrollü hazırlayın. Tepsiye sıktığınızda yayılmadan durmalı. Karışımı sıkma torbasına koyup ucunu istediğiniz boyuta göre kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkın.Yukarı doğru uzarsa parmağınızı suyla ıslatıp düzleştirebilirsiniz.180 dereceye ısıtılmış fırında kabuklaşıp kızarana dek pişirin.
Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencerede orta ateşte pişirin. Vanilya tohumu kullanacaksanız onu da başta ekleyin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Kahveli yapacaksanız çok az sıcak suda erittiğiniz kahveyi ve kremayı ılınmış karışıma katıp iyice çırpın.
Dolguyu sivri uç takılmış sıkma torbasına doldurup profiterol toplarının içini iyice doldurun.
Sos için şeker ve suyu ocağa alıp 10 dakika kadar kaynatın. Kakao ve sütü ekleyip göz göz olana dek pişirin. Kıvamı muhallebi gibi koyu olmayacak. Ocaktan alınca çikolatayı ekleyip eriyene dek karıştırın. Buzdolabında soğutun.
Servise yakın hazırladığınız topların üzerine döküp antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet  olsun

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder