18 Kasım 2015 Çarşamba

Cilek soslu cheescake



Malzemeler
tabani icin
  • 125gr erimis tereyagi
  • 2 paket yulafli biskuvu
  • Kremasi icin
  • 500 gr maskarpon
  • 1 su bardagi seker
  • 200 ml sivi krema
  • 1 su bardagi yogurt
  • 3 yumurta
  • 1 ykasigi un
  • 2 ykasigi nisasta
  • 1 tane vanilya
  • Sosu cin
  • 2 su bardagi kadar cilek
  • 1 cay bardagi toz seker
  • 2 ykasigi nisasta
  • Yarim cbardagi su
Yapılışı
Öncelikle erimis tereyagi ve robottan gecirilmis biskuvuleri iyice yogurun kelepceli kaliba altina firin kagidi koyup esit sekilde kasik veya bardagi tersiyle yayin buz dolabina kaldirin
Kremasi icin marcarpon ve sekeri cirpin kremayi ekleyin tekrar cirpin yogurtu ekleyin sonra un nisasta vanilya ekleyin cirpin en son yumurtalari tek tek katip cirpilir.kelepceli kalibin kenarlari aleminyum folyayla sarin kremayi biskuvilerin uzerine dokun.tezgaha ustune iki kere vurun icinde hava kalmasin.firinin icine isiya dayanikli borcama su koyun ben oyle yaptim.175 derecede onceden isitilmis firinda 40 45 pisirin.pistikten sonra firini kapagini aralayin icinde bekletin soguyana kadar.sonra sosu icin cilek su nisasta sekeri kaynatip soguduktan sonra dokun buzdolabinda bir gun dinlensin..afıyet olsun

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder