20 Ekim 2015 Salı

Paça Çorbası

Paça Çorbası Tarifi

Paça Çorbası İçin Malzemeler:


6-7 adet temizlenmiş koyun veya keçi paçası
Bir su bardağı yoğurt
Bir yemek kaşığı un
Bir adet kuru soğan
İki yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tatlı kaşığı tuz
Paça Çorbası Servis için:
2 - 3 diş sarımsak ve sirke

Paça Çorbasının Yapılışı:

Paçalar, kasaptan alındıktan sonra evde, ne kadar temiz olursa olsun bir kez daha iyice temizlenerek bol su ile yıkanır.

Yıkanan paçalar tencereye konularak üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynatılır.

Kaynayan paçaların suyu süzdürülür.

Suyunu süzülen paçalar düdüklü tencereye yine üzerini geçecek kadar su ile konularak içine bir soğan atılarak düdüklüde pişirilir.

Bir tencereye iki yemek kaşığı sıvıyağ ve un konularak unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ocaktan alınan tencereye bir bardak yoğurt ve haşlanmış paçaların suyundan bir bardak paça suyu alınarak karıştırılır, çırpılır ve pürüzsüz hale getirilir.

Tekrar ocağa konulan tencereye paçaların etleri ve kaynatma suyu ilave edilerek paçanın kıvamı ayarlanır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. İçerisine tuz eklenir.

Sıcak olarak ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile servis edilir. Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder