Perinin Tarifi
Start
Yemekler
Et Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Hamur işi
Poğaçalar
Kekler
Börekler
Tatlılar
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pastalar
Salatalar
Mezeler
Çorbalar
Aperatifler
İletişim
Facebook
Facebook
Ara
20 Ekim 2015 Salı
Paça Çorbası
Paça Çorbası Tarifi
Paça Çorbası İçin Malzemeler:
6-7 adet temizlenmiş koyun veya keçi paçası
Bir su bardağı yoğurt
Bir yemek kaşığı un
Bir adet kuru soğan
İki yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tatlı kaşığı tuz
Paça Çorbası Servis için:
2 - 3 diş sarımsak ve sirke
Paça Çorbasının Yapılışı:
Paçalar, kasaptan alındıktan sonra evde, ne kadar temiz olursa olsun bir kez daha iyice temizlenerek bol su ile yıkanır.
Yıkanan paçalar tencereye konularak üzerini geçecek kadar su eklenir ve kaynatılır.
Kaynayan paçaların suyu süzdürülür.
Suyunu süzülen paçalar düdüklü tencereye yine üzerini geçecek kadar su ile konularak içine bir soğan atılarak düdüklüde pişirilir.
Bir tencereye iki yemek kaşığı sıvıyağ ve un konularak unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Ocaktan alınan tencereye bir bardak yoğurt ve haşlanmış paçaların suyundan bir bardak paça suyu alınarak karıştırılır, çırpılır ve pürüzsüz hale getirilir.
Tekrar ocağa konulan tencereye paçaların etleri ve kaynatma suyu ilave edilerek paçanın kıvamı ayarlanır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. İçerisine tuz eklenir.
Sıcak olarak ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile servis edilir. Afiyet olsun.
Paylaş
Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!
URL:
https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/paca-corbas.html
HTML:
Paça Çorbası
BB(forum):
[url=https://perinintarifi.blogspot.com/2015/10/paca-corbas.html]Paça Çorbası [/url]
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Sonraki Kayıt
Önceki Kayıt
Ana Sayfa
Kaydol:
Kayıt Yorumları ( Atom )
twitter
google+
facebook
instagram
feedburner
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder