20 Ekim 2015 Salı

Barbunya

Barbunya Tarifi


Barbunya yapmanın ne kadar kolay olduğunu bu tarifle anlayacaksınız.


Barbunya İçin Malzemeler:
  • Yarım kilo barbunya
  • 1 kuru soğan
  • 1 bardak domates sosu (konserve)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Barbunyanın Malzemeleri:

Barbunyalar 1 gün önceden soğuk suyun içine ıslatılır. 

Ertesi gün barbunyayı yapmak için  soğanlar tencereye doğranır ve yağda sotelenir. 

Sotelenen soğanın içine domates sosu ilave edilir ve karıştırılır. 

Sonra salça ve barbunya eklenir ve üzerine kaynatılmış su ilave edilir. 

Pişmeye yakın 2 diş sarımsak doğranarak içine katılır.

İsterseniz daha çabuk pişmesi için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

Barbunya piştikten sonra servise hazır. 

Afiyet olsun.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder