20 Ekim 2015 Salı

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide

Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Tarifi

2-4 Kişilik Kuşbaşılı Kaşarlı Pide Hazırlama süresi 1 saat Pişirme süresi 10dakikadır.



 Kuşbaşılı Kaşarlı Pide İçin Kullanılacak Malzemeler

Hamuru İçin;

1, 5 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı ılık süt

1, 5 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker

1 yumurta akı

5 su bardağı un

1 paket yaş mayanın 3/1 i


İç Harcı için:

400 gram kuşbaşı et (minik doğranmış)

3 domates

3 biber

1 orta boy kuru soğan

Tuz

Pul biber

Karabiber

Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri


Kuşbaşılı Kaşarlı Pidenin Yapılışı

Tüm sıvı malzemelerle önce yaş mayayı eritin, ardından unu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Hamurun üzerini bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendiriyoruz. 

Bu sırada iç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Kuşbaşı etleri rengi dönene kadar kavuruyoruz. Daha sonra  kuru soğanı ekliyoruz. 

Ardından küp küp doğranmış biber ve domatesleri ve en son tuz ve baharatları ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz. Ve iç harcımız hazır.

Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz, Hamur  bezelerini pide şeklinde açıyoruz. İç harçtan orta kısmına dökün. Kenar kısımlarını içe doğru katlayın ve uçlarını kapatıyoruz

 Bu şekilde hazırlanan pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriyoruz.. Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.  Pidelerimiz hazır, afiyet olsun ;)

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder