18 Ekim 2015 Pazar

Halka Tatlısı Tarifi

Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 4 çay bardağı irmik,
  • 2 çay bardağı un,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • Yarım limon suyu,
  • 1 tutam tuz.
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 2 damla limon suyu.
Kızartmak İçin:
  • Sıvı yağı.
Süslemek İçin:
  • Ceviz.
Halka Tatlısı Yapılışı
Şerbeti için; tencereye suyu ve toz şekeri koyup kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatalım.
Ocaktan almamıza yakın içine limon suyunu ilave edip karıştıralım.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için bir kaba yumurtaları ve tuzu koyup çırpalım.
Üzerine yoğurdu, sıvı yağı, sütü ve limon suyunu ilave edip 2 dakika çırpalım.
Sonra irmiği, kabartma tozunu ve unu ilave edip karıştıralım.
Hamurun kıvamı biraz akıcı olacak.
Derin bir tavaya bol sıvı yağı koyalım. Yağ çok kızgın olmamalı yoksa tatlımız yanar.
Ben biraz ocağın altını açtım birazda kıstım. Sabit bırakmadım.
Yıldız uçlu sıkma torbasına hamuru dolduralım.
Biraz ısınmış olan yağımıza halka şeklinde sıkarak yağa bırakalım.
Yaklaşık 3 dakika pişirip hemen soğuk şerbete atalım.
Şerbetin içinde arkalı önlü çevirip hemen servis tabağına alalım.
Şerbetledikten sonra uçlarını cevize batıralım.

Tarifi web sitene ya da bloğuna göm!

URL: HTML: BB(forum):

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder